-Jetë dhe Stil

Koha që kaloni me prindërit tuaj ndikon në jetëgjatësinë e tyre

               Publikuar në : 16:33 - 14/11/17 |
E SH

Një studim i kryer nga Universiteti i Kalifornisë ka zbuluar se personat e moshës mesatare 71 vjeçare, ishin shumë të prirë të ndihen të vetmuar – e kjo është shkaktar i madh i dobësimit të shëndetit, transmeton.

Rezultatet treguan se nga 1604 njerëz të anketuar, 43 për qind e grave të intervistuara kishin rrëfyer se ndiheshin të vetmuara.

Ndërsa statistika më brengosëse e këtij studimi është se 23 për qind prej tyre kishin vdekur brenda gjashtë viteve që ishte kryer studimi.

Hulumtuesit zbuluan se vetmia mund të shpjerë në probleme të ndryshme shëndetësore, duke përfshirë vështirësi në jetën e përditshme, probleme me kryerjen e detyrave, probleme me ecje, etj. Pra, prandaj është e rëndësishme të shpenzoni kohë me nënën dhe babanë.

Pas