-Teknologji, Metro

Kjo nuk ishte parë! Ura e parë në botë e shtypur me printer 3D

Një park në Madrid ka surprizuar vizitorët me urën e shtypur me printer 3D, të parën e këtij lloji në botë.

3D-printed-concrete-bridge-2

Instituti katalonas i arkitekturës së avancuar ka punuar me një ekip të arkitektëve, inxhinierëve dhe përfaqësuesit e institucioneve të qytetit për të bërë këtë strukturë të mrekullueshme.

hq720

Ata patën sukses, dhe rezultati është një urë me gjatësinë 12 metra dhe gjerësi prej 1,75 metrash. Ura është mbi një lumë të vogël në parkun Alkonbendasu, një qytet i vogël në afërsi të Madridit. Ura përbëhet nga 8 pjesë. Me urën në parkun Alcobendas nga i pari  inxhinier-civil, IAAC e ka përshëndetur ndërtimin duke e konsideruar “një moment historik për sektorin e ndërtimit në nivel ndërkombëtar.”

mm

Projektuesi Enrico Dini, i ashtuquajturi “njeri që printon shtëpitë” , ka zhvilluar printerin e parë më të madh në 3D, ndoshta është e vetmja këtij lloji për të lidhur rërë në shtresë pas shtrese me shkëmb të ngurtë./opinion.al

JA VIDEO

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko