-Jetë dhe Stil

Këshilla/ Si të ruajmë jetëgjatësinë e lules së Krishtlindjes

               Publikuar në : 14:38 - 07/12/17 |
ri.de.

Lulja e Krishtlindjes është një dhuratë shumë e bukur dhe domethënëse që zbukuron festat e fundvitit.

E njohur si Poinsettias, lulja simbol e Krishtlindjeve është pjesë e familjes bimore e njohur si Euphorbia pulcherrima. Origjina e së cilës është në Meksikë dhe Guatemalë. Në të gjithë botën, sot numërohet më shumë se 100 lloje të Poinsettia-s, kryesisht nisur edhe nga ngjyrat e tyre, por tradicionalja është e kuqja.

Po ashtu Poinsettias mund të jenë edhe rozë, të bardha, vishnjë etj.

Që të qëndrojë sa më gjatë në këto ditë festash, duhet ti kushtohet kujdes i veçantë të vendoset pranë dritares, të mos qëndrojë në temperature te lartë, poshtë kondicionerit apo pranë kaloriferit si dhe të shmanget ujitja e tepërt.

Pas