Aktualitet

Ivanov nuk e pranon marrëveshjen me Greqinë

               Publikuar në : 18:06 - 13/06/18 |
rel d

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov njoftoi se nuk do ta mbështesë dhe nuk do ta nënshkruajë marrëveshjen me Greqinë për emrin e ri Republika e Maqedonisë së Veriut.

Ai shtoi se kjo marrëveshje është e dëmshme dhe e keqe për vendin dhe historinë 73 vjeçare. Ivanov tha se procesi i negociatave ka qenë jo-transparent, ndersa Qeveria nuk ka pasur guxim për të bashkëpunuar me aktorët e tjerë në vend.

“Bashkimi Evropian dhe NATO nuk mund të jenë alibi për një marrëveshje të keqe”, tha Ivanov.

Si përfundim ai i bëri thirrje gjithë popullit maqedonas, kudo që ndodhet të mos frikohen sepse ai nuk do të bie pre e asnjë kërcënimi apo shtypje që të tërhiqet nga qëndrimi i tij.

 

Pas