Bota

Greqi, publikohet lista viktimave të zjarrit të 24 korrikut

Autoritetet greke kanë publikuar listën re viktimave nga zjarri që goditi pjesën lindore në Athinës, më 24 korrik.

Sipas kësaj liste, viktimat e identifikuara janë 90, ndërsa dy nuk janë identifikuar ende.

Lista ka zgjuar detajet rrëqethëse të atyre ditëve. Aty përfshihen emrat e dy gjyshërve dhe dy mbesave të tyre, që u gjetën të përqafuar së bashku.

Gjithashtu, pesë emraredt e familjes së shefit të njohur Panajotis Kokkinidis, gruaja dy fëmijtë me moshë 8 dhe 5 vjeç, si dhe nëna e tij.

Viktima me moshë më të vogël është një bebe e lindur në janar 2018.

Në listë janë dhe emrat e katër shtetasve të huaj një nënë nga Polonia me djalin e saj 9 vjeçar, si dhe një belg e një irlandez.

Lista publikohet në momentin që janë duke u zhvilluar hetime intensive mbi shkaqet e tragjedisë.

Deri në fund të javës pritet të mbyllet faza e parë e hetimeve, me deponimet e dëshmitarëve kryesorë nga shërbimet shtetërore dhe lokale si shërbimi zjarrfikës, policia, bashkia e Rafinas dhe prefektura e Atikës.

Në të njëjtën kohë, hetuesit po shqyrtojnë bisedat e incizuara të zjarrfikësve dhe policisë, prej nga do të nxirren konkluzionet mbi menaxhimin e situatës.

Ka dyshime se situata u nëvleftësua fillimisht nga shërbimi zjarrfikës.

Gjithashtu do të hetohet se sa i mundshëm ishte evakuimi i qytetarëve nga zona e Matit, por edhe për ç’arsye u bllokua kalimi në rrugën kryesore, duke i devijuar gjithë mjetet aty ku zjarri kishte densitet më të madh.

Në përpjekje për të treguar se merr përgjegjësinë që i takon, qeveria shkarkoi shefin e shërbimit zjarrfikës dhe Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë. Ndërsa ministri i Rendit dhe Sekretari i Përgjithshëm i Mbrojtjes Civile dhanë dorëheqjen./R.Goro-oranews/

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko