Foto&Video/ Freudenberg, qyteti përrallor në Gjermani – Opinion – Faqja Zyrtare
-Destinacione, -Vënde për tu parë, Metro, Travel

Foto&Video/ Freudenberg, qyteti përrallor në Gjermani

Stadtansicht_Freudenberg2

Freudenberg është një qytet mesjetar në Gjermani, me një sipërfaqe prej 52.5 km2, ku jetojnë 20,000 banorë. Më të vërtet që është një vend përrallor, për nga mënyra e vendosjes së banesave dhe ndërtimi arkitekturor i këtij qyteti.

Freudenberg Bergishesland germany
“Alter Flecken” quhet lagjia e vjetër e cila përbëhet nga 50 shtëpi të drurit, e të cilat nga pamja janë identike.

21b8da410499a5c552b5586257d05ee8

Ato datojnë që nga shekulli i 17-të prej kohës kur ishin ri-ndërtuar pasi ishin përfshirë nga një zjarr.

FREUDENBERG Luftbild: Hans Blossey Flugdatum: 02.06.2002
Për shkak të ndërtesave, klimës së butë dhe natyrës së mrekullueshme, turizmi në Freudenberg është shumë i zhvilluar.
Half-timbered houses at the historic city center of Freudenberg, Lahn valley, North Rhine-Westphalia, Germany, Europe
Siç e tregojnë edhe këto imazhe vendosja e shtëpive dhe ndërtimi i tyre e bën këtë fshat të duket i veçantë si ditën ashtu edhe natën./opinion.al

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko