-Destinacione, -Vënde për tu parë, Travel

FOTO/ “Shkëmbinj” që duken si nga një tjetër planet

1483621576_foto4

Sapo t’i shihni këto formacione shkëmbore menjëherë do të mendoni se janë pamje të kapura nga një tjetër planet, por në të vërtetë nuk është kështu.

1483621609_foto12

Në fakt, këto formacione shkëmbore të krijuara kryesisht nga karbonati i kalciumit mund të jenë mijëra vjeçare dhe mund t’i gjejmë në Kaliforni, Nevada, Grenlandë apo edhe në Italianë fqinje.

1483621567_foto2

Këto kulla gëlqerore mund të arrijnë deri në 10 metra lartësi dhe pavarësisht pamjes së tyre të ashpër, ato kanë një përbërje të butë, por që i ka rezistuar kohës dhe ka krijuar këto kulla mahnitëse.
1483621579_foto51483621572_foto31483621604_foto11

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko