-Destinacione, Travel

Foto/ Ishujt Faroe, një përrallë e natyrës

Ishujt Faroe, që do të thotë Ishujt e Deleve, është një grumbull ishujsh, ku nga 18 të tillë 17 janë të banueshëm, që gjenden në arkipelagun në Oqeanin Atlantik të Veriut në mes të Skocisë, Norvegjisë dhe Islandës.

Popullsia eshte përafërsisht 50,000 banorë, ndërsa ishujt janë të mbuluar me peizazhe të mahnitshme, disa prej tyre janë përdorur edhe në xhirimet e disa filmave artistik si disa skena te ‘Zoti i unazave’.

Grupi i ishujve ngjan si shtëpi kukullash dhe tërheq shumë kurioz e vizitor nga vende të ndryshme të botës.

Shpesh peizazhet misterioze janë më afër me botën e fantazisë se sa me atë realen.

Ishujt-Faroe2222ishujt-faroe-444ishujt-faroe-1010 (1)ishujt-faroe-6666

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko