-Kulturë, Metro, Te Fundit

Foto-histori/ Mjekët indian që shërbyen vullnetarish në luftën Ballkanike

Në faqen Ottoman Imperial Archives publikohet një foto historike e mjekëve nga India që i shërbyen vullnetarisht ushtrisë otomane. Në përshkrimin e fotos shkruhet: Mjekët nga India (sot Pakistani, Bangladeshi dhe India) u kanë shërbyer vullnetarisht ushtarëve të plagosur osmanë gjatë luftërave ballkanike, 1912. Ata arritën në Stamboll me shpenzimet e tyre personale ose nëpërmjet dondeve e dhuruara nga muslimanët e tjerë në Indi. Ky mision u drejtua nga Dr. Muhtar Ahmed Ansari. Abdur Rehman Peshaëari (rreshti i tretë, i dyti nga e majta) u detyrua të shiste të gjitha pronat për të shkuar në Stamboll.

18424573_466293007054218_769502280_n

 

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko