-Destinacione, Travel

Foto /A do të jetonit këtu ?!

Firma me bazë në Holandë, “Open Platform for Architecture (OPA)”, është duke shkelur konventat për paraqitjen e projekteve për ndërtimin e shtëpive jo më në tokë por nën saj.

Deri më sot, OPA tashmë ka konceptuar tre dizajne premtuese nëntokësore, të quajtura “Trilogji Terra Matter”: Plinth, The Holy Cross, Casa Brutale

“Kam shumë njerëz të cilët e urrejnë arkitekturën nëntokësore, sepse njerëzit kanë për qëllim të jetojnë në tokë dhe jo brënda tokës. Shumica prej tyre nukmund ta imagjinojnë këtë lloj jetese për shkak të frikrave, por nuk duhet të harrojmë që banimi në nëntok i ka fillimet e saj që në epokën e mesjetës dhe më gjatë”,- shprehen arkitektet e (OPA).

Arkitektët e kompanisë kanë deklaruar se do të vazhdojnë të eksplorojnë ambjente të ndryshme nëntokësore, në të cilat mund të projektohen dhe ndertohen shtëpi dhe objekte të ndryshme. Qëllmi i kompanisë është të sjelli një risi të re por mbi të gjitha të ndihmojn në përmirësimin e ngrohjes globale duke mos e demtuar më sipërfaqen e tokës.

160513122533-house-inside-a-cliff-4-exlarge-169160513121053-house-inside-a-cliff-1-exlarge-169160513122113-house-inside-a-cliff-3-exlarge-169161213150807-holy-cross-chapel-5-exlarge-169161214112114-casa-brutale-exlarge-169161214101601-the-plinth-1-exlarge-169161214102140-the-plinth-3-exlarge-169

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko