-Teknologji, Metro, Te Fundit

Dron-ambulancë; shpikja që do të shpëtojë miliona jetë

Në disa zona rurale, njerëzit shpesh detyrohen të presin për orë të tëra për të marr ndihmën mjekësore.

Por me dron-ambulancën e re që është dizajnuar, ky problem në mënyrë rrënjësore do t’ua zgjidhte njëherë e përgjithmonë problemet njerëzve.

2-27

Koncepti i ri i këtij dron-ambulancë nuk ka nevojë për pilot, dhe falë hapësirës së vogël mund të aterroi në rrugë të ngushta dhe terrene malore, për dallim nga helikopterët gjigant që një gjë të tillë nuk mund ta bëjnë.

1-48

Ky dron-ambulancë është dizajnuar nga kompania Argodesign në Austin, Teksas. Mark Rolston, bashkëthemelues i kompanisë, ka deklaruar se ky koncept do të mund t’ua shpëtonte jetën miliona njerëzve.

4-15

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko