Hija e nje diktatori. Spanja 40 vjet pas Frankos.

Nga Paul Preston* Profesor i Studimeve Bashkëkohore Spanjolle, London School of Economics Gjenerali Françisko Franko luftoi një luftë brutale kundër …

Perse do ta dashuroj gjithnje Parisin?

Rrëfimi i mrekullueshëm i një shkrimtareje, për një takim rastësor me shkrimtarin Adam Gopnik, me të cilin i bashkon dashuria …

Perse “perendimi” po deshton me ISIS?

Nga Nick Paton Walsh, CNN – ISIS-i i ka shtrirë metastazat dhe është shndërruar në diçka që, të shumtë ishin …

« Kthehu Rifresko