Shoqëria e hapur dhe armiqtë e saj

Shtatëdhjetë vjet më parë, filozofi austriako-britanik Karl Poper shkroi veprën e tij monumentale “Shoqëria e hapur dhe armiqtë e saj”. …

Hija e nje diktatori. Spanja 40 vjet pas Frankos.

Nga Paul Preston* Profesor i Studimeve Bashkëkohore Spanjolle, London School of Economics Gjenerali Françisko Franko luftoi një luftë brutale kundër …

Perse do ta dashuroj gjithnje Parisin?

Rrëfimi i mrekullueshëm i një shkrimtareje, për një takim rastësor me shkrimtarin Adam Gopnik, me të cilin i bashkon dashuria …

« Kthehu Rifresko