-Politikë, Aktualitet, Te Fundit

Basha në Sarandë: Do heqim TVSH për turizmin

Lulzim Basha i sqaroi qytetarët e Sarandës për programin ekonomik, gjatë ecjes dhe takimeve me ta sot në mesditë.

Në një prej kafeneve, Basha takoi disa pensionistë me bindje të ndryshme politike, midis tyre edhe Vangjelin që ka votuar më parë socialistët. “Mos e harxhoni kohën kot. Por shpjegoja Vangjelit se plani jonë funksionon për të gjithë, edhe për socialistët. Këto zgjedhje nuk bëhen për stoicizëm por për xhepin e gjithë qytetarëve”, i kërkoi Basha mikut të tij, mbështetës i Partisë Demokratike.

Kryedemokrati u tha taksistëve të qytetit se paketat turistike për të huajt nuk do të kenë taksën 20% të TVSH-së dhe kjo do të sjellë më shumë turistë në Sarandë dhe Shqipëri. Po ashtu, Basha i njohu me planin për heqjen e taksës së naftës, 240 lekë për litër, që do të ndikojë menjëherë në uljen e cmimit.
Bizneseve të vogla në qytet Basha u tha se plani i tij ka vetëm 1 taksë, 1.5% të xhiros dhe nuk do të paguajnë asnjë cent më shumë ndërsa tatimorët nuk do guxojnë të shkelin në bizneset e tyre. Ulja e taksave do ndihmojë ekonominë dhe do rrrisë xhiron e tyre përmes konsumit.

Basha u takua edhe me një grup peshkatarësh të qytetit të cilët u shprehën se ndodhen në prag të falimentit dhe çdo furnizim e marrin në Korfuz për çmime më të ulëta. Ai tha se plani ekonomik i tij përmban 100 milionë euro subvencion mes të cilave edhe për peshkatarët.

Lajmi ParaLajmi Pas
« Kthehu Rifresko