-Shëndeti

Banania që hahet me gjithë lëkurë

               Publikuar në : 21:06 - 14/05/18 |
Gerta

Procesin Crio e kemi dëgjuar të flitet si testime për njerëzit, por ja që së fundmi në Japoni po testohet dhe tek bananet, fruti tropikal më i konsumuar në botë.

Tekinka e re, Freeze Thaw Awakenig, parashikon ngrirjen, shkrirjen dhe rizgjimin e bananeve. Kështu lind banania Monge, e ëmbël nga shija, e kultivuar pa përdorimin e pesticideve, më ushqyese krahasuar me frutin “tradicional”, dhe më i vogël. Përmban më shumë sheqer me një shije tropikale e ngjashme me atë të ananasit.

Ky është një revolucion i vërtetë, pasi bananet zakonisht rriten në temperatura rreth 27 gradë Celcius. Agjencia japoneze i kultivon këto bimë të ngrira në -60 gradë Celcius.

Pas