-Jetë dhe Stil

A mund të çojë seksi në arrest kardiak?

               Publikuar në : 12:01 - 14/11/17 |
E SH

Në filma shumë shpesh është i njohur si skenar momenti kur një mashkull në moshë të madhe përfundon i vdekur teksa është duke bërë seks me një femër sa gjysma e moshës së tij. Nga ana tjetër, mjekët thonë të kundërtën. Sipas tyre, janë raste shumë të rralla ato kur seksi shkakton arrest kardiak. Sipas një studimi, në 4500 arreste kardiake të ndodhura, vetëm 34 prej tyre ishin të shkaktuara nga seksi.

Nga këto raste 18 arreste kardiake ndodhën gjatë seksit, ndërsa 15 pas seksit. Por kjo ndodh për arsye kur personi në fjalë vuan nga problemet kardiake, apo shqetësime të tjera. Nga ana tjetër seksi ndihmon në shumë gjëra, madje edhe në problemet kardio-vaskulare.

Pas