-Jetë dhe Stil

8 fakte për macet që do t’iu habisin!


               Publikuar në : 23:36 - 09/01/19 |
b.f

Sipas intv.al dikur macet vlerësoheshin për aftësitë e tyre të gjuetisë, ndërsa tani për sjelljen e tyre të dashur.

Macet janë të mira për shëndetin tonë. Njerëzit që zotërojnë macet kanë një rrezik më të ulët të sëmundjeve kardio-vaskulare.

Pronarët e maceve vuajnë më pak nga depresioni dhe vetmia se sa ata që nuk kanë mace.

1.Macet janë një nga, kafshët me popullore në botë.

2.-Ka mbi 500 milionë mace shtëpiake në botë.

3.-Macet dhe njerëzit janë lidhur me njëri-tjetrin për gati 10000 vjet.

4.Macja më e rëndë shtëpiake ka thyer rekord duke peshuar 21.297 kilogramë.

5. Mesatarisht, sipas intv.al macet jetojnë nga 12 deri në 15 vjet.

6. Për pronarët e tyre, macet gjithmonë do të jenë krijesa interesante.

7. Studimet psikologjike kanë treguar se pronarët e maceve janë më praktikë se sa pronarët e qenve. Ata priren të jenë më introvertë sesa pronarët e qenve. Megjithatë, pronarët e maceve tregojnë më shumë histori për macet e tyre sesa pronarët e qenve.

8.Numri rekord i maceve që janë mbajtur nga një person ishte nga një pronar i quajtur Jack Wright, nga Ontario, Kanada, ai kishte 689 mace!

Pas